Novosti Objavljeno: 24.4.2022.

Tragikomična monodrama Mala čuda

Tragikomična monodrama Mala čuda

Tragikomična monodrama Mala čuda, autorski projekt glumice Sanje Milardović, na programu je 32. Marulićevih dana u ponedjeljak 25. travnja s početkom u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split. U produkciji Teatra Exit i umjetničke organizacije TeatruM publici se Sanja Milardović predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica.  

Mala čuda priča je o ženi u tridesetima. Slojeviti narativ fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane u kombinaciji sa nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana. Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje) no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje sa nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji ju okružuje. Njezin oporavak se postepeno pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojem će pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi. 

U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je li teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica svih nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život. 

Projekt Mala čuda nastavak je platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM i nastavak produkcije autorskih projekata tzv. ženskih priča i ženskih autorica.