Novosti Objavljeno: 26.4.2022.

Drama o ženama i muškarcima, o djeci i roditeljima, o stvarnosti i mašti

Drama o ženama i muškarcima, o djeci i roditeljima, o stvarnosti i mašti

Intimna drama 64 Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović i produkciji beogradskog Ateljea 212 bit će, kao posljednja u konkurenciji za festivalske nagrade, izvedena na 32. Marulićevim danima u srijedu, 27. travnja na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split s početkom u 20 sati. U drami 64 Tena Štivičić otkriva intimu suvremenog bračnog para koji puca pod teretom očekivanja. Onih svojih, obostrano izdanih i onih koje im je društvo nametnulo.

U svom drugom gostovanju na Marulićevim danima Atelje 212 se ponovno predstavlja s dramskim tekstom Tene Štivičić, nakon što je na 14. Marulićevim danima 2004. predstava njezina drama Dvije u izvedbi glasovitog beogradskog kazališta dobila nagradu publike.

Na pragu četrdesetih Eva i Daniel trebali bi biti situirani, stabilni i ispunjeni, konačno spremni za osnivanje obitelji, ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emocionalne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju dobiti dijete i da se moraju upustiti u proces vantjelesne oplodnje, prisilila je preispitati svoj odnos i sebe i sva svoja uvjerenja. Situacije u koje ih dovodi smiješne su i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne. Uloge Eve i Danijela tumače Hana Selimović i Miloš Timotijević a pored njih nastupaju: Jelena Đokić, Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić. Pored redateljice Alise Stojanović autorski tim čine i: scenograf Darko Nedeljković, kostimografkinja Jelisaveta Tatić Čuturilo, skladatelj Ivan Brkljačić, dizajner zvuka Dragan Stevanović Bagzi, koreografkinja Jelena Bulatović, Ivan Jevtović koji je bio zadužen za scenski pokret, te producentica Jelena Fatić.