EasyDNNNews

Teatar u Splitu i Split u teatru
Ostalo
Predstavljanje zbornika sa znanstveno-stručnog skupa o Anatoliju Kudrjavcevu

Teatar u Splitu i Split u teatru

Zbornik radova sa znanstveno-stručnoga skupa o Anatoliju Kudrjavcevu Teatar u Splitu i Split u teatru predstavit će se zadnjeg festivalskog dana, 26. listopada u 17 sati u foyeru HNK Split. 

Sudjeluju: izv. prof. dr. sc. Gloria Vickov, dekanica Filozofskog fakulteta Sveučillišta u Splitu: prof. dr. sc. Sanja Vulić, profesorica na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu; izv. prof. dr. sc. Gordana Galić Kakkonen, profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu; Jasen Boko, dramaturg i producent HNK-a Split; izv. prof. dr. sc. Magdalena Nigoević i dr. sc. Tea Rogić Musa, urednice Zbornika. 

Besplatan ulaz. 

Teatar u Splitu i Split u teatru

Anatolij Kudrjavcev, sveučilišni nastavnik, kazališni kritičar, književni i kulturni povjesničar, bio je najtemeljitiji kroničar splitskoga kazališnoga i kulturnoga života. Ostvario je relevantne znanstvene i stručne rezultate na području književne i teatarske kritike, teatrologije i pedagoškoga rada te kao istraživač kulturologije grada Splita, sudjelujući pritom u splitskom javnom i kulturnom životu kao erudit i humanist koji ne odvaja svoj posao i poziv od osobnoga životnoga okružja. Umjesto predgovora zborniku koji sadržava članke posvećene njegovu novinskom, kazališnom, filološkom i književnopovijesnom radu, o suglasju svih sastavnica javne i privatne ličnosti Anatolija Kudrjavceva posvjedočit će riječi akademika Jakše Fiamenga, koji je Kudrjavcevu posvetio svoje posljednje javno izlaganje.