EasyDNNNews

Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života
Drama
Ivan Ožegović

80 minuta

Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života

Romantična rock komedija u izvedbi Ivana Ožegovića.

Deset pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života

Predstava prati prolazak jednog mladića kroz različite životne situacije vežući glazbu koju sluša uz svoje ljubavne dogodovštine. U samoj srži predstave se skriva pitanje koliko smo svjesni glazbe koja cijele naše živote svira u pozadini. Je li to samo neka buka sa strane ili ipak ona oboji naše živote jače nego želimo priznati? Sviđa li nam se neka pjesma zato što je odsvirana na idealnoj frekvenciji za naše uši ili zato što nas podsjeća na trenutak kada smo slušali tu pjesmu i bili s nekim tko nas je činio sretnim?  

Žanrovski predstava je romantična rock komedija. Obiluje hrabrim humorom, ali upliva i u filozofske vode. Iako brzi tempo predstave privlači mlađu publiku, ali ne isključuje stariju, pogotovo ako su u nekoj fazi života slušali rock glazbu. Umjetničku vrijednost svaki gledatelj treba sam procjeniti, ali ono što ovu predstavu razlikuje od nastupa stand up komičara je osim dramskih scena i snažnog redateljskog pečata, snažna stilizacija pokreta tijekom cijele predstave.

 

Ivan Ožegović je glumac rođen 1989. godine u Bjelovaru. Diplomirao je 2014. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Među njegovim najpoznatijim projektima ističe se serija „Crno – bijeli svijet“ (tumači ulogu Davorina Bogovića) i „Počivali u miru“ te filmovi: „Winnetou 3“, „General“, „F20“, „Mrtve ribe“, „Guardian Angel“ i pobjednik Pula film festivala „Broj 55“. Od kazališnih projekata najvažnija je suradnja s Tomažom Pandurom na dvije predstave u HNK Zagreb, s kojima je sudjelovao i na jednom od najvećih svjetskih kazališnih festivala u Bogoti. Također je imao priliku glumiti u projektima oskarovca Danisa Tanovića i njemačkog redatelja Ulija Edela. Ožegović je dugogodišnji suradnik Agencije za odgoj i obrazovenje s kojima već dugi niz godina surađuje na „Novigradskom proljeću“ kao predavač glume. Uz Gorana Navojca je umjetnički suradnik na BOK festivalu u Bjelovaru.