EasyDNNNews

Fešta
Drama
Autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine

1 sat i 15 minuta

Fešta

Komedija koja progovara o neuralgijama hrvatskog društva projekt je mladih umjetnika Josipe Anković i Josipa Ledine.

Fešta

Josipu i Josipa poznajete. Upravo ste vi sretnici koji pripadaju njihovoj užoj i široj obitelji, možda ste im prijatelji, kumovi ili tek poslovni partneri. O njima čitate u novinama, njih gledate u rubrikama slavnih, a zovete ih ako vam treba neka veza ili novac. Oni svoju bračnu obljetnicu žele podijeliti s vama i pritom vam ispričati sve svoje tajne.

Fešta je komedija koja progovara o neuralgijama našeg društva. Ona se na duhovit i satiričan način poigrava s neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo. Ona je također priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.

Josipa Anković rođena je 1995. u Splitu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Metkoviću. Diplomirala je glumu na ADU u Zagrebu, u klasi prof. Dore Ruždjak Podolski. U sklopu studija i izvan njega radila je nekoliko kazališnih i filmskih projekata. Ovo je njen prvi autorski projekt, kao i prva profesionalna uloga u kazalištu.

Josip Ledina rođen je 1997. u Splitu. Nakon gimnazije upisuje glumu na Akademiji u Osijeku, a 2018. upisuje glumu na ADU u Zagrebu. Diplomira u klasi prof. Krešimira Dolenčića. Osluškujući vlastitu kreativnost i autorstvo, radi prvi samostalni projekt. Do sada igrao u nekoliko predstava (Teatar &TD), filmova, serija.

 

Predstava je nastala u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu.

Tekst i režija

Josipa Anković i Josip Ledina

Kostimografija i scenografija

Petra Gulišija

Umjetnička savjetnica na projektu

Anica Tomić

Oblikovanje svjetla

Domagoj Klasić

Oblikovanje tona

Nebojša Paunković

Scena i tehnička podrška

Martin Miščin

Garderoba i rekvizita

Anita Medija

Fotografija i video

Hrvoje Zalukar

Montaža video spota

Filip Borelli

Dizajn propagandnog materijala

Neno Mikulić

Igraju

Josipa Anković i Josip Ledina