Novosti / Objavljeno: 4/18/2018

Međunarodni nastupi splitskog Baleta: Sarajevo, Dresden, Skopje, München,

Međunarodni nastupi splitskog Baleta: Sarajevo, Dresden, Skopje, München,

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavit će se drugu godinu za redom nastupom na gala-večeri ugledne međunarodne plesne manifestacije Tanzwoche Dresden. Tamo će 20. travnja nastupiti solisti splitskog Baleta Eva Karpilovska i Aaron Kok izvedbom završnog dueta iz baletne opere Atlantida: Legenda o Dan'zoru koreografa Igora Kirova.

Plesači Baleta HNK Split tako će se naći u društvu renomiranih baletnih kuća i trupa iz Njemačke, Austrije, Brazila i Švicarske koji će nastupiti na gala-večeri. Manifestacija Tjedan plesa u Dresdenu održava se ove godine po 28. put od 19. do 29. travnja, a ponovljeni poziv splitskom Baletu dolazi nakon njihovog uspješnog prošlogodišnjeg nastupa.

Prošlog je mjeseca splitski Balet izvedbom predstave Derviš i smrt oduševio prepuno gledalište u Narodnom pozorištu u Sarajevu u sklopu gostovanja na Internacionalnom festivalu Sarajevska zima“, a već 15. svibnja baletni prvaci Irina Čaban Bilandžić i Artjom Žusov na gala-večeri u skopskoj Makedonskoj operi i baletu izvest će grand pas de deux iz baleta Gusar Adolphea Adama. Gusara će Balet HNK Split premijerno izvesti 12. svibnja u koreografiji latvijskog koreografa i ravnatelja Latvijskog nacionalnog baleta Aivarsa Leimanisa.

Sljedeći međunarodni nastup splitskog Baleta dogodit će se već 16. lipnja kada će Hazuki Tanase i Aaron Kok sudjelovati u Münchenu na Benefiz Gala manifestaciji izvedbom dueta iz plesnog komada The Edge koreografa Igora Kirova. Splitski će se solisti tako nastupiti zajedno s uglednim svjetskim plesnim trupama, kao što su primjerice baletna trupa Semperoper Dresden, The Forsythe Company, Introdans Dortmund ballet, Gauthier Dance, Stuttgart Ballet...