Novosti / Objavljeno: 3/20/2019

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja

Radionica dramskog pisanja koju vodi Tomislav Zajec održat će se u sklopu 29. Marulićevih dana u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, od 23. do 30. travnja 2019. Sudjelovanje u radionici za odabrane polaznike je besplatno.

Radionica dramskog pisanja u tri je godine izvođenja postala aktivnim i kreativnim mjestom razmjene spisateljskih iskustava mladih pisaca u nastajanju kao i ponešto iskusnijih dramskih autora, a u svom će trećem izdanju novim polaznicima iznova omogućiti dolazak do zaokruženih dramskih tekstova.

Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame premijerno izvedene u desetak zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku dramaturgije.

Na radionici može sudjelovati do osam polaznika, bez obzira na godine ili spol, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata.

Kandidati se prijavljuju na e-mail adresu drama@hnk-split.hr s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Radionice se u prostorijama HNK Split održavaju svakoga dana u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu (oni s radnim ili studentskim obvezama mogu, u dogovoru s voditeljem radionice, uskladiti termine).

Prijave se primaju do: 14. travnja 2019, a popis odabranih polaznika bit će objavljen 16. travnja 2019, na mrežnim stranicama Kazališta.

Za eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu se javiti na mail drama@hnk-split.hr ili direktno voditelju radionice na e-mail: tomislavzajec@outlook.com