Novosti / Objavljeno: 12/4/2018

Kroćenje goropadnice na 33. Gavellinim večerima

Kroćenje goropadnice na 33. Gavellinim večerima

Predstava Kroćenje goropadnice Hrvatskog narodnog kazališta Split 4. prosinca gostovat će na 33. Gavellinim večerima. Zapažena i od kritike hvaljena predstava redatelja Ivana Plazibata bit će izvedena u konkurenciji od ukupno 12 kazališnih predstava iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Mađarske na festivalu koji se održava u Zagrebu, a traje od 1. do 14. prosinca.

Drama Kroćenje goropadnice Williama Shakespearea na sceni je HNK Split premijerno je izvedena u svibnju ove godine u režiji Ivana Plazibata. Predstava je dobila brojne kritičarske pohvale između ostalog kao "politički najintrigantnija hrvatska predstava u posljednje vrijeme", "snažna i hrabra predstava koja nudi zrcalo istine o odnosima između dva čovjeka, muškarca i žene, pojedinca i grupe, moćnijega i slabijega, okrutnijega i pokornijega". Predstava je to u kojoj se iskazala mahom mlađa generacija splitskih glumaca. Pored Katarine Romac u naslovnoj ulozi protagonisti su Goran Marković, Ana Marija Veselčić, Filip Radoš, Nenad Srdelić, Marjan nejašmić Banić, Pere Eranović, Stipe Radoja, Nikša Arčanin, Vicko Bilandžić i Luka Čerjan.

33. Gavellini dani drugi su festival na kojem nastupa Kroćenje goropadnice. Početkom studenog predstava je gostovala na 23. Festivalu jugoslovenskog pozorišta u Užicu. Tom je prilikom mladoj glumici Ani Mariji Veselčić pripala nagrada za najbolju epizodnu ulogu u izuzetno oštroj konkurenciji velikih glumaca s područja regije.