33.MD Novosti-Detalj

Novosti Objavljeno: 14.4.2023.

Izabrane polaznice radionice dramskog pisanja 33. Marulićevih dana

Izabrane polaznice radionice dramskog pisanja 33. Marulićevih dana

Između prijavljenih kandidatkinja i kandidata za radionicu dramskog pisanja u sklopu 33. Marulićevih dana u Splitu, voditelj radionice Tomislav Zajec odabrao je šest kandidatkinja. Odabrane polaznice su: Anera Stopfer, Meri Spain, Marija Antić, Maja Duplančić, Daria Matošić Božan i Kristina Zaneta. 

One će sudjelovati na ovogodišnjim radionicama od 21. do 29. travnja, za vrijeme održavanja Festivala hrvatske drame 33. Marulićevi dani, u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Split.  

Za ovogodišnju, šestur radionicu dramskog pisanja Marulićevih dana stigao je velik broj iznimno zanimljivih  prijava. Žanrovski drame variraju u pristupu temama koje se uglavnom grade oko intimnih, obiteljskih odnosa i načina uklapanja u širu društvenu zajednicu. Različitost autorskih promišljanja ponudio je i širok spektar različitih poetika, a značajan broj kandidatkinja i kandidata odlučio je progovoriti o lokalnim temama koristeći pritom i lokalne idiome. 

Zahvaljujemo svima koji su se prijavili te ih ohrabrujemo da se prijave i iduće godine, a sudionicama radionice želimo uspješan i kreativni rad.