Mala čuda
Drama
Autorski projekt Sanje Milardović

60 minuta

Mala čuda

Tragikomična monodrama Mala čuda glumice Sanje Milardović igra u konkurenciji 32. Marulićevih dana u ponedjeljak, 25. travnja. 

Mala čuda

Mala čuda, premijerno izvedena 12. studenoga 2021. u Studiju EXIT, su tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović koja se u ovom naslovu publici predstavlja kao autorica teksta, redateljica i glumica. Riječ je o predstavi vrlo slojevitog narativa koji fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane u kombinaciji sa nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njezinog romana.

Dakle, ovo je priča o ženi u tridesetima. Nazovimo je Ana.

Ana je nenadano i naglo izgubila blisku osobu, a potom se svojim izborom potpuno izolirala od vanjskog svijeta i fokusirala na proces pisanja kako bi preživjela. Ana je uvijek puno osjećala i borila se (ponekad i za dvoje) no od tog trenutka kada je njezin dotadašnji život prekinut, preostalo je samo jedno – naći način za nošenje sa nametnutom stvarnošću i disfunkcionalnim svijetom koji ju okružuje. Njezin oporavak se postepeno pretvara u nepredvidljivo i bizarno putovanje pri kojem će pišući o Flori, neizmjerno mnogo naučiti o sebi.

U jednosatnom putovanju na relaciji unajmljenog stana u koji je Ana uselila tražeći mir i Florinog svijeta koji počiva na apsurdnim zakonitostima i diskutabilnim izborima, publika ima priliku otkriti je li teže biti čovjek ili kit, od kakvih čuda je sazdana svakodnevica svih nas, što su ideje koje dobivamo i gubimo svakim danom te kako nam one doslovno mogu spasiti život.

Projekt Mala čuda nastavak je platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM i nastavak produkcije autorskih projekata tzv. ženskih priča i ženskih autorica.

 

Tekst i režija

Sanja Milardović

Asistentica režije

Nadia Cvitanović

Dramaturginja

Beatrica Kurbel

Oblikovatelj svjetla

Luka Matić

Oblikovatelj zvuka

Miroslav Piškulić

Muški glas

Frano Mašković

Autorica trailera

Hani Domazet

Dizajn

Hrvoje Živčić

Autorica fotografije na plakatu

Tamara Dugandžija

Autorica fotografija

Ana Šesto

Glazba

Mary May

Izvodi

Sanja Milardović