Novosti Objavljeno: 24.4.2022.

Krizni stožer, najbolja predstava 2021. po sudu kritičara i teatrologa

Krizni stožer, najbolja predstava 2021. po sudu kritičara i teatrologa

Krizni stožer, najbolja kazališna predstava u 2021. po sudu Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa, na programu je 32. Marulićevih dana u ponedjeljak 25. travnja s početkom u 20 sati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split. Hvaljena predstava kazališne družine Rebel autora Mirana Kurspahića i Rone Žulj u režiji Mirana Kurspahića, inspirirana stvarnim događajima 2020. godine fikcionalni je odgovor na recentnu stvarnost koja se još uvijek čini pomalo nadrealnom. 

Predstava prati komunikacijsku stručnjakinju Ines koja se u prvom valu epidemije odvaži na suživot s glumcem Lobelom s kojim je do tada tek ležerno izlazila. Kada se zbog posljedica potresa u njezin stan doseli još dvoje prijatelja, Jasmina i Tomislav, počinju se nazirati pukotine u vezama, karijerama i životima protagonista. Nedugo zatim grad pogodi još jedna, nevjerojatna katastrofa koja ih potpuno odsječe od vanjskog svijeta. Gubeći sve više dodir sa stvarnošću, likovi dopuštaju da na površinu izbiju najskriveniji dijelovi njihovih karaktera. 

Predstava je dobila nagradu Ivo Hergešić Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa kao najbolji kazališni komad 2021. godine, kao predstava koja je "najsnažnije odjeknula, pokazavši moć kazališta da neposredno reagira na trenutak".  

U predstavi igraju: Dajana Čuljak, Sven Jakir, Iskra Jirsak i Domagoj Janković. Redatelj je Miran Kurspahić, dramaturginja Rona Žulj, glazbu potpisuje Mark Mrakovčić, a kostimografkinja je Mirna Škrgatić.