30 marulicevi dani detalj novost

Novosti Objavljeno: 6.5.2020.

Završila radionica dramskog pisanja 30. Marulićevih dana

Završila radionica dramskog pisanja 30. Marulićevih dana

Danas je završila tradicionalna radionica dramskog pisanja 30. Marulićevih dana koja se održala iako je sam jubilarni festival odgođen. Četvrtu radionicu, kao i dosadašnje tri, vodio je dramski pisac Tomislav Zajec.  

U specifičnim uvjetima radionica je održana online a na njoj su – odabrani između 25 prijavljenih – sudjelovali  Anita Čeko, Jasmina Žiljak Ilinčić, Danijel Nejašmić, Anja Pletikosa i Ana Marija Veselčić. Polaznice i polaznik ovogodišnje radionice odreda su afirmirani autori, dobitnici brojnih nagrada i priznanja te svi sa zanimljivim i značajnim iskustvom rada u kazalištu. Radionica je održana od 21. travnja do 6. svibnja 2020, a nakon završetka sudionici će nastaviti rad na svojim dramama koje su pisali kroz ova dva tjedna. Ponovni susret voditelja i sudionika održat će se na jesen, ovaj put, nadamo se, uživo u Splitu, kada će biti predstavljene i drame začete na ovoj radionici. 

Voditelj i sudionici su nam se, u specifičnom duhu ovogodišnje radionice, obratili snimljenim porukama podijelivši svoja iskustva.