30 marulicevi dani detalj novost

Novosti Objavljeno: 9.4.2020.

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike online radionice dramskog pisanja

Marulićevi dani objavljuju javni poziv za polaznike online radionice dramskog pisanja

Ovog smo proljeća, zbog nesretnih okolnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa, svjedoci odgađanja brojnih kulturnih događanja, među kojima su i ovogodišnji jubilarni Marulićevi dani. Virtualni prostor postao je mjestom susreta ali i dijeljenja kulturnih sadržaja, a prije svega solidarnosti. U tom smo smislu, bez obzira na okolnosti, ove godine ipak odlučili održati četvrtu radionicu dramskog pisanja koju vodi Tomislav Zajec, ali u ponešto prilagođenom online obliku, u terminu od 21. travnja do 4. svibnja 2020. godine.

Tomislav Zajec nagrađen je Grand Prixom na 29. Journées de Lyon des Auteurs de Theatre u Lyonu 2018. godine, peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić te dvostruki dobitnik nagrade Marul, a njegove su drame premijerno izvedene u desetak zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na Odsjeku dramaturgije.

Na online radionici može sudjelovati do pet polaznika, bez obzira na godine, spol i mjesto prebivališta, a odabrat će ih voditelj radionice između prijavljenih kandidata. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a u kontekstu solidarnosti s ekonomski najugroženijima među kojima su i brojni umjetnici, i voditelj je odlučio svoj ovogodišnji angažman pokloniti HNK Split. Radionica je zamišljena u formi dvotjednih online konzultacija u individualnom dogovoru sa svakim polaznikom, kontinuirano dvotjedno praćenje rada na tekstu te naknadnu reviziju završenih drama.

Kandidati se prijavljuju elektronskom poštom na adrese drama@hnk-split.hr i tomislavzajec@outlook.com , s naznakom „Za dramsku radionicu“. Prijavi je potrebno priložiti kratki životopis i sinopsis za dramski tekst na kojem se želi raditi, ili jednu raspisanu dramsku scenu, po izboru samih polaznika.

Prijave se primaju do petka 17. travnja 2020, a popis odabranih polaznika bit će objavljen u ponedjeljak 20. travnja 2020, na mrežnim stranicama Kazališta.

Za eventualna pitanja zainteresirani polaznici mogu se javiti na adresu drama@hnk-split.hr ili direktno voditelju radionice na tomislavzajec@outlook.com