Melodrama
Drama
Anica Tomić i Jelena Kovačić

Melodrama

Autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić Melodrama pokušava odgovoriti na jedno sasvim obično pitanje: Jesmo li spremni preuzeti odgovornost?

Melodrama

Premijera: 7. travnja 2016.

Autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić Melodrama pokušava odgovoriti na jedno sasvim obično pitanje: Jesmo li spremni preuzeti odgovornost? Zemlja u kojoj živimo svakodnevno nam daje tisuće razloga da od nje odustanemo. U trenutku kada se većina državljana Hrvatske pita što je nama naša borba, država, vlada, demokracija dala, u trenutku kada tisuće ljudi napušta zemlju u potrazi za boljim životom, u trenutku kada je pristojan život postao luksuz, u trenutku u kojem se ideologije titanski sukobljavaju, političari se zapliću u vlastite laži dok istovremeno potiho rasprodaju resurse, u takvom trenutku zaustavljamo se na sat i pol jedne večeri u jednom gradu, u jednoj zgradi u kojem žive sasvim obični ljudi. Možda su naši susjedi, možda su naši poznanici, možda su nam sasvim nepoznati, a možda u njima prepoznajemo sami sebe. Neki od njih traže izlaz, neki su već odavno odustali, neki oplakuju loše životne poteze. U tih sat i pol njihove se priče raspliću, a njihovi životi od te večeri više nikada neće biti isti. Možda samo zato jer im je netko postavio pitanje: Jeste li spremni preuzeti odgovornost?

 

Autorski tim

Redateljica  Anica Tomić
Dramaturginja  Jelena Kovačić
Skladatelj  Nenad Kovačić
Scenograf  Stefano Katunar
Kostimografkinja  Ana Savić Gecan
Scenski pokret  Ana Kreitmeyer
Korepetitorica  Gloria Lindeman
Oblikovatelj svjetla  Srđan Barbarić
Oblikovatelj zvuka  Damir Punda
Asistentica scenografa  Aleksandra Ana Buković
Asistent kostimografkinje  Mario Brčić

Uloge

Luka  Marko Petrić
Bruno  Filip Radoš
Igor  Stipe Radoja
Ema  Tajana Jovanović
Ana  Ana Marija Veselčić
Marta  Anastasija Jankovska
Filip  Vicko Bilandžić
Petar  Goran Marković
Marko  Neno Srdelić
TV voditelj  Nikša Arčanin
U predstavi sudjeluju i  Mia Čotić, Zorana Kačić Čatipović, Duje Grubišić, Luka Čerjan, Davor Pavić, Anja Ostojić, Maro Drobnić, Tea Požgaj, Ana Malovan, Jelena Grubišić-Čabo, Dora Mitrović, Tomislav Pejković, Ivan Malovan, Denis Meštrović, Nikola Čelan, Josip Galić i Ranko Trebješanin