Novosti Objavljeno: 11.8.2024.

"Veliki Gatsby": Povratak primabalerine Marte Petkove i baletnog prvaka Nikole Hadjitaneva

"Veliki Gatsby": Povratak primabalerine Marte Petkove i baletnog prvaka Nikole Hadjitaneva

Baletne zvijezde Marta Petkova i Nikola Hadjitanev još jednom će zaplesati u baletnoj priči "Veliki Gatsby" Lea Mujića, koja će se ove godine izvesti na sceni na Benama 12. i 13. kolovoza.

Splitskoj publici već poznati gosti iz Bugarske, primabalerina Marta Petkova i prvak baleta Bugarske nacionalne opere i baleta Nikola Hadjitanev reprizirat će uloge Daisy i Toma Buchanana u ovogodišnjim izvedbama baletne priče "Veliki Gatsby" u koreografiji i režiji Lea Mujića. Sjajnim bugarskim solistima tijekom ovog Splitskog ljeta pridružit će se i Frederico Pinto, koji će utjeloviti ulogu Jayja Gatsbyja.

Kao Nick Carraway nastupit će Aaron Kok, bivši solist Baleta HNK Split i miljenik splitske baletne publike, koji je kao Nick već osvojio naklonost publike i kritike.

Ostale protagoniste utjelovit će Eva Karpilovska, Matea Milas, Danil Podhruško, Takafumi Tamagawa, Ajla Yusupzhanova, Ania Bartkowski i Matteo Valente.

Gošća iz bugarskoga glavnoga grada, primabalerina Marta Petkova, postala je članica ansambla Baleta i Opere u Sofiji sa 16 godina i tijekom duge karijere plesala je sve velike solističke uloge u klasičnim baletima, od kojih joj je najdraže "Labuđe jezero". Splitska publika već je uživala u njenoj interpretaciji Daisy Buchanan na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u veljači prošle godine. Nikola Hadjitanev od 2006. je solist Opere i Baleta u Sofiji da bi 2012. postao prvak Baleta.

Međunarodno priznati koreograf Leo Mujić, koji je u posljednjih nekoliko godina na kazališnu scenu sa zapaženim uspjehom postavio baletne priče temeljene na velikim književnim djelima, posegnuo je ovoga puta za romanom F. S. Fitzgeralda Veliki Gatsby. Uspješnica 68. Splitskog ljeta vraća se na ljetnu pozornicu na Benama 12. i 13. kolovoza.

Transfer do Bena: 

U organizaciju Hrvatskog narodnog kazališta Split, besplatni autobus do Bena osiguran je za publiku predstave "Veliki Gatsby", koja će se izvesti na marjanskoj sceni.
Besplatni autobus za publiku polazi od autobusne stanice Sveti Frane u dva termina: 20.10 i 20.40.
Autobus će stati i na stanicama Banovina i Vila Dalmacija. Ulazak je moguć jedino uz ulaznice za izvedbu.

Publika može koristiti redovnu autobusnu liniju 12 (Sv. Frane - Bene), koja polazi u 19.30, 20.00 i 20.15. Ulazak u autobus moguć je s ulaznicom za izvedbu!

Na Bene možete doći i pješke!
Ako parkirate kod Marjanskih vrata, uživajte u ugodnoj šetnji od svega 20-ak minuta. Uživajte u prirodi i mirisu borova, što će upotpuniti vaše večernje iskustvo.

Molimo za razumijevanje:
Molimo publiku da dođe ranijim autobusima, besplatnim autobusom u 20.10 ili redovnom linijom u 20.00 ili 20.15. Moguće je kašnjenje početka izvedbe dok svi putnici koji dolaze autobusom ne stignu na Bene.