Novosti Objavljeno: 14.4.2017.

Izabrane sudionice Radionice dramskog pisanja 27. Marulićevih dana

Izabrane sudionice Radionice dramskog pisanja 27. Marulićevih dana

Izabrane su sudionice Radionice dramskog pisanja koja će se po prvi put ove godine održati u sklopu Festivala hrvatske 27. Marulićevi dani. Voditelj radionice Tomislav Zajec između 21 prijave odlučio se za one Marije Dukić, Katje Grcić, Ružice Gašperov, Arijane Čuline, Aleksandre Kardum i Karle Leko.

Svoj je odabir Tomislav Zajec ovako obrazložio: „Na javni poziv za polaznike radionice dramskog pisanja koja će se održati u organizaciji Marulićevih dana pristigla je 21 prijava. Prijave su se kretale u širokom rasponu od pisaca početnika s velikim entuzijazmom za ulazak u svijet pisanja, preko afirmiranih autora koji se do sad nisu okušali u pisanju drame, pa sve do dramskih pisaca sa željom da nastave produbljivati svoj dramski rukopis. Odabranih šest autorica na zanimljiv način afirmira spomenuti presjek prijava i potvrđuje interes za kreativno stvaranje unutar dramske forme.“

Radionica će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Split od 20 – 28. travnja.

Tomislav Zajec peterostruki je dobitnik nagrade za novi dramski tekst Ministarstva kulture RH Marin Držić, a njegove su drame premijerno izvedene u deset zemalja. Docent je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, odsjek Dramaturgija.